Cat costa o extractie dentara?

Extracţia dentară reprezintă îndepartarea dintelui din alveola sa. Preţul acestei proceduri stomatologice variază în funcţie de mai mulţi factori. Asta în special din cauza faptului că dinţii pot fi bine fixaţi în alveola lor sau se pot mişca (dinţi parodontotici, la pacienţii în vârstă sau dinţi de lapte, în cazul copiilor). 

Preţul extracţiei unui dinte de lapte poate fi între 50-70 lei, la care se poate adauga preţul anesteziei dentare, de aproximativ 20 lei. Costul extracţiei unui dinte parodontotic este asemănător cu cel al dinţilor de lapte (60-80 lei). Pentru dinţii bine implantaţi în alveole există diferite situaţii de luat în calcul.

Unii dinţi prezintă o rădacină, alţii două, iar alţii trei sau chiar mai multe rădăcini dentare, cum este situaţia molarilor de minte. Astfel preţul extracţiei dentare variază de la 70-100 lei pentru dinţii cu o singură radacină, până la 100-150-200 lei pentru cei cu mai multe rădăcini. Ȋn cazul molarilor de minte, ce prezintă multiple variaţii la nivel radicular, tariful extracţiei dentare este foarte variat, fiind cuprins între 150-450 lei.

Variaţia de preţ este dependentă şi de alţi factori, cum ar fi nivelul erupţiei molarului în cavitatea bucală (dacă este inclus parţial sau total în osul adiacent). Există şi extracţii mai dificile, atunci când dinţii sunt fracturaţi, iar în os au rămas doar rădacinile. Şi atunci trebuie adoptate tehnici speciale (alveolotomii) şi astfel preţul extracţiei este diferit în funcţie de dificultatea situaţiei.

Promotia lunii OCTOMBRIE

<script async src=”//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js„></script>

<script>

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({

google_ad_client: „ca-pub-4660325290921044”,

enable_page_level_ads: true

});

</script>